משקיעים דורשים רישום פטנטים. יש לכך סיבות רבות, דוגמא לאחת הסיבות הללו אפשר למצוא במקרה של קריסת חברת JAWBONE מחלוצות מחשבי הספורט הלבישים אשר החלה החודש בהנזלת נכסיה עקב קריסתה.
החברה גייסה 600 מיליון דולר מקרנות הון סיכון ובשיאה שוויה נאמד ב-3 מילארד דולר, פי 5 משווי הגיוס אך השוק התחרותי ומתחרות כגון פיטביט, אפל וסמסונג הביא את החברה לקריסה.
הקניין הרוחני של החברה מוחזק על ידי חברת האם של JAWBONE הנקראת ALIPHCOM.
בחברת האם 251 פטנטים בארה"ב כאשר מחציתם הם מדגמים (אשר בארה"ב נחשבים כסוג של פטנט, בשונה מהמצב בישראל ואירופה) וממוצע תוקף הפטנטים הוא ל-11 שנים נוספות.
מתוך 125 הפטנטים האמריקאים 20 פטנטים עוסקים בתוכנה או בשיטות עסקיות ו-100 עוסקים בחומרה ומכשירים.
חלק מן הפטנטים של החברה נחשבים כחזקים ביותר, לדוגמא פטנט שכותרתו "System for monitoring health, wellness and fitness" אשר מצוטט ביותר מ-1,100 פטנטים שהוגשו אחריו ואף אושרר על ידי בית המשפט האמריקאי בתביעה כנגד פיטביט. פטנט אחר שכותרו "Apparatus for detecting human physiological and contextual information" מצוטט ביותר מ-700 פטנטים שהוגשו אחריו.
אנליסטים בארה"ב מעריכים כי תיק הפטנטים הספציפי של החברה יכול להניב ב"מכירת חיסול" סכום של כ -30-40 מיליון דולר לפחות לא כולל תגמולים שנתיים וכן פיצויים בתיקי הפרת פטנטים שמנהלת כעת החברה נגד מפירים (לאור הצלחות העבר של החברה באישרור פטנטים בבתי המשפט ותביעת מפירים).
באופן דומה, יכולים משקיעים בכל חברה להחזיר לפחות חלק מהשקעתם בחברה (אם לא את כולה ולעיתים יותר מהשקעתם) רק מעצם קיומו של תיק פטנטים.