להעיף את האייפון לכל הרוחות
ועוד תשע פעילויות מגניבות, רעיונות מטורללים וטיפים להורים גיקים מתחילים
27/12/2012
לקריאת הכתבה במלואה לחץ כאן.
…
איך מנסים לרשום פטנט לבד:
1. מוודאים שעוד לא המציאו את זה, בעזרת חיפוש במאגרי רשות הפטנטים הישראלית (bit.ly/FindPatents) ובמנוע חיפוש הפטנטים של גוגל: patents.google.com.
2. בקובץ וורד מנסחים את תיאור הפטנט, לפי הנחיות רשות הפטנטים (bit.ly/PatentGuide), ממלאים טופס בקשה בסיסי (bit.ly/PatentForm) ומשלמים את אגרת הרישום (bit.ly/PayPatent). עו"ד יונתן דרורי, שותף במשרד עורכי הדין דרורי וירז'נסקי אורלנד המתמחה בקניין רוחני, ממליץ, לשם ניסוח עצמאי של פרטי הפטנט, למצוא במאגרי הפטנטים המצאות דומות שבקשותיהן התקבלו, ולהיעזר בניסוחים שלהן. עם זאת, החלק החשוב בתיאור, זה שמעשיר עורכי דין, הוא דווקא המשפט היחיד שבו מפרטים את התביעות של מבקש הפטנט: הדבר שאם הפטנט יאושר אז לאחרים אסור יהיה לבנות ולמכור. המשפט הזה מכריע את גורל בקשת הרישום יותר מהתיאור והשרטוטים, ועורכי דין מקצוענים נוהגים לנסח משפטים בני אלפי מילים. לפי דרורי ועו"ד עמית צוקרשטיין, המתמחה בפטנטים, פירוט של יותר מדי הגבלות יקטין את סיכויי הפטנט להתקבל.
3. את הבקשה והאישורים מביאים, בעותק מודפס ועותק על דיסק, למשרד רשות הפטנטים בירושלים (bit.ly/PatentAddress).
4. זה הצעד הראשון. רישום רציני ידרוש גם הגשת בקשות בארצות הברית, הרבה הכנה והרבה מכשולים – עורכי דין בתחום השוו רישום פטנט עצמאי לביצוע טיפול שורש עצמאי. אבל עם קצת מחקר, נחישות וניסוי וטעייה, לפעמים אפשר לכופף את העולם.