December 24, 2010
YNET (אתר), 24/12/2010, יש לכם המצאה ירוקה? תרשמו אותה כפטנט
לחצו על התמונה להגדלה
לחצו על התמונה להגדלה
טקסט הכתבה:
יש לכם המצאה ירוקה? תרשמו אותה כפטנט
קישור לכתבה המקורית באתר YNET.
משרד הפטנטים בארה"ב האריך את המסלול המהיר לבחינת בקשות לפטנטים ירוקים. התוכנית פתוחה למשתתפים מכל העולם ועד כה נרשמו כ-106 פטנטים, ביניהם בטון שפולט פחות גזי חממה ועיצוב חדשני של פאנל סולארי
כתב ynet
פורסם: 24.12.10, 12:30
משרד הפטנטים האמריקני (USPTO) האריך לאחרונה בשנה, עד לדצמבר 2011, את המסלול המהיר לבחינת בקשות לפטנטים "ירוקים". התוכנית פתוחה למבקשי פטנט מכל העולם, לרבות מישראל, ומקצרת באופן משמעותי את זמני ההמתנה לבחינת הפטנט.
התוכנית החלה כפיילוט בדצמבר 2009 ונועדה לעודד פיתוח טכנולוגיות ירוקות ויצירת מקומות עבודה בתחומים ירוקים.
כדי שבקשת הפטנט תיבחן במסלול המהיר, על ההמצאה לשפר את איכות הסביבה על ידי תרומה לאלמנטים מקיימי חיים, או לתרום לפיתוח של אנרגיה מתחדשת. בין השאר זה כולל ייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים, ייעול אופן הולכת החשמל, שימור אנרגיה כגון צמצום שימוש באנרגיה במנועי בעירה ובמוצרי חשמל, וצמצום גזי חממה.
הגשת הבקשה נעשית באמצעות עתירה מיוחדת לרשות הפטנטים האמריקנית. מנתוני משרד הפטנטים האמריקנים עולה כי מאז הוכרזה התוכנית הוגשו למעלה מ-1660 בקשות להצטרף אליה, בעיקר בתחומי כימיה והנדסת חומרים, מוליכים למחצה, מעגלים חשמליים ואופטיקה, והנדסת מכונות וייצור. עד כה התקבלו 800 בקשות, ו-106 פטנטים ירוקים כבר נרשמו.
סקיצה של פאנל סולארי שנרשמה כפטנט בתוכנית
פטנט לדוגמה שנרשם הוא שיטה להפחתת פליטת פחמן דו חמצני בתהליך ייצור בטון. הרעיון בבסיס הפטנט הוא לערבב את הפחמן בתמהיל הבטון עצמו, באמצעות ערבוב גזי פליטה של תחנת כוח עם מי ים המשמשים לקירור תחנת הכוח, ובכך לייצר את הנוזל המשמש בייצור בטון. פטנט אחר שנרשם הוא עיצוב חדשני של פאנל סולארי, שמאפשר ריכוז אנרגיה גבוה יותר עבור מערכת פוטוולטאית.
עורך דין אייל שילון ועמית צוקרשטיין, שותפים במשרד עורכי פטנטים שילון צוקרשטיין ושות', הגישו עבור לקוח בקשה לרישום פטנט במסלול הזה. השניים מסבירים כי התוכנית עברה לאחרונה מקצה שיפורים משמעותי: בתחילה אפשר היה להגיש בקשות במספר מצומצם של תחומים בלבד, אולם לפני חצי שנה הוסרה הדרישה כי הבקשה תשתייך לרשימת סיווגים סגורה ונקבע שכל בקשה תיבחן במסלול מהיר.
לקריאת מאמרים וכתבות בנושא פטנטים ירוקים, לחצו כאן.