ב-13 במרץ תסתיים התקופה שבה יכולים בעלי סימני מסחר להתנגד לבקשות לשמות מתחם (gTLD, שהוא הסיומת של שם המתחם כגון .com, .co.il, .biz וכדומה). בעלי סימני מסחר, בין שהם רשומים ובין אם אינם רשומים המתעניינים מוזמנים לפנות אלינו על מנת שנבצע חיפוש לאיתור בקשות העלולות לפגוע בזכויותיהם.
התנגדות לסיומות לשם מתחם אינם כסכסוכי שמות מתחם אחרים כגון המלחמה בסייבר סקוואטרס.
ניתן להגיש התנגדות מכמה עילות, כאשר הנפוצה והחמורה שבהן היא שימוש בסימני מסחר (רשומים או לא).
ICANN, הגוף המנהל את רישום שמות המתחם, יראה בבקשה לרישום שם מתחם כמפירה את זכויות המתנגד אם:
[-] שם המתחם המבוקש עושה שימוש במוניטין או בסימן ייחודי של המתנגד;
[-] שם המתחם המבוקש מדלל את המוניטין של המתנגד;
[-] שם המתחום המבוקש דומה עד כדי יצירת סיכוי להטעיה לסימן המסחר של המתנגד.
התנגדויות ינוהלו על ידי ארגון הקניין הרוחני העולמי (WIPO), אשר מנהל גם את רוב האמנות הבין לאומיות הנוגעות לקניין רוחני. ההחלטות יתבצעו על ידי פאנל שיפוטי ייעודי אשר יבחן את הפרמטרים הנהוגים בסכסוכי סימני מסחר אחרים כולל מידת הדימיון בין שמות המתחם, מידת המוניטין של המתנגד ומשך השימוש בסימנים. בין היתר תבחן כוונת מבקש שם המתחם, כלומר תום לב וידיעת המבקש אודות המוניטין של המתנגד יבחנו ותהיה להם השפעה מהותית על ההחלטה.
הגשת ההתנגדות נעשית אלקטרונית ל-WIPO והמועד האחרון להגשתן הוא ה-13 במרץ 2013. WIPO תודיע למבקשים על ההתנגדות עד אמצע חודש אפריל ותינתן להם הזדמנות להגיב עד 30 יום לאחר ההודעה וההחלטות מיועדות להינתן עד סוף חודש אוגוסט.
ההתנגדות יכללו, ברוב המקרים, סבב אחד של כתבי טענות ודיון בהשתתפות הצדדים יערך רק במקרים קיצוניים. עלות ההתנגדות משמעותית ביותר וכוללת אגרה בסך 10,000 דולר פר התנגדות לשם מתחם בודד. אם המתנגד יזכה, הוא גם יזכה להחזר בסך 8,000 דולר.
התנגדות זו אינה הדרך היחידה להילחם במפרים וכמובן שעדיין ניתן, ויהיה ניתן בעתיד, להתנגד לרישום שמות המתחם באמצעות בתי המשפט השונים.
למידע נוסף, אתם מוזמנים לפנות אלינו.