אמנת הפטנטים PCT
האמנה נחתמה ב1970 ומאז בוצעו בה תיקונים ושינויים בשנים 1979, 1984 ו2001. מדובר באמנה בינלאומית המספקת הליך אחיד להגשת בקשות לרישום פטנט, בקשות אלה נקראות בקשות PCT.
בעקבות הגשת בקשת PCT מתבצע חיפוש ע"י רשות הפטנטים הבינלאומית (ISA) ומופקים דו"ח חיפוש וחוות דעת הנוגעים לפטנטביליות של ההמצאה. הדבר יכול להשפיע על החלטת מבקש הרישום לגבי המשך התהליך או משיכה של הבקשה.
להליך הPCT יתרונות משמעותיים: מבקש הרישום זוכה בפרק זמן ארוך ביותר (18 חודשים) בו עליו להגיע להחלטה לגבי רישום הפטנט במדינות שונות וכן להכין מסמכים ותרגומים הנחוצים להגשה במדינות שונות בשלב הלאומי. בכל מקרה, תאריך ההגשה של הבקשה ייחשב לתאריך המקורי של ההגשה לשלב הבינלאומי. מנקודת המבט של משרדי הפטנטים הליך הPCT מקל על עומס החיפוש והבחינה ודו"ח החיפוש מקל על משרדים המהווים צד ג' בהערכת הפטנטביליות של המצאה.
מכוח האמנה הוקם איגוד ולו אספה המורכבת מהמדינות החברות. תפקידה העיקרי הוא ביצוע התאמות ותיקונים בתקנות האמנה וכן אימוץ התוכנית הדו שנתית, תקצוב האיגוד ותיקון בסכומי אגרות הקשורות בשימוש במערכת הPCT.
אמנת לוצראנו
האמנה נחתמה בשנת 1968 ועברה שינוי ב1979. אמנת לוצראנו ייסדה שיטת סיווג על שמה למדגמים תעשייתיים. על משרדים המגישים בקשות לרישום מדגם לציין את הסיווג ואת תת הסיווג אליהם משתייכים הטובין הנוגעים למדגם. שיטת הסיווג מורכבת מ32 סוגים ו219 תת סוגים. קיימת ועדת מומחים ובה נציגים של כל המדינות החברות. ועדה זו עורכת בחינות מחדש של הסיווגים ומבצעת את השינויים והעדכונים הנחוצים.
שיטת הסיווג מיושמת ע"י 49 המדינות החברות באמנה ובידי ארגונים שונים כגון הלשכה הבינלאומית של WIPO (ארגון הקניין הרוחני העולמי) וארגון הקניין הרוחני האפריקאי (OAPI).
חברות האמנה פתוחה בפני מדינות החברות באמנת פריז להגנה על קניין תעשייתי.
כל מסמך המצריך אשרור הנוגע להסכם יש להגיש למנהל הכללי של WIPO, ארגון הקניין הרוחני העולמי.
מכוח האמנה הוקם איגוד ולו אספה המורכבת מהמדינות החברות. תפקידה העיקרי הוא אימוץ התוכנית הדו-שנתית ותקצוב האיגוד.
אמנת ניס
האמנה נחתמה בשנת 1957 ועברה שינויים בשנים 1977 ו1979.
אמנת ניס ייסדה שיטת סיווג על שמה לטובין ושירותים למטרת רישום סימני מסחר. על משרדים המגישים בקשות לרישום סימן מסחר לציין את הסיווג ואת תת הסיווג אליהם משתייכים הטובין והשירותים הנוגעים לסימן. שיטת הסיווג מורכבת מ34 סיווגים לטובין ו11 סיווגים לשירותים.
שיטת הסיווג מיושמת ע"י 83 המדינות החברות באמנה ובידי ארגונים רבים שונים כגון הלשכה הבינלאומית של WIPO (ארגון הקניין הרוחני העולמי) וארגון הקניין הרוחני האפריקאי (OAPI).
חברות האמנה פתוחה בפני מדינות החברות באמנת פריז להגנה על קניין תעשייתי.
כל מסמך המצריך אשרור הנוגע להסכם יש להגיש למנהל הכללי של WIPO, ארגון הקניין הרוחני העולמי.
מכוח האמנה הוקם איגוד ולו אספה המורכבת מהמדינות החברות החתומות על פסיקת שטוקהולם או פסיקת ג'נבה של אמנת ניס. תפקידה העיקרי הוא אימוץ התוכנית הדו-שנתית ותקצוב האיגוד.
לעמוד המאמר הראשי לחץ על הקישור –> פטנטים
לעמוד הבא לחץ על הקישור –> משרד עורכי פטנטים