אמנת רומא להגנה על אומנים, מפיקים, פונוגרמים וארגוני שידור
אמנה זו, שנחתמה ב26 באוקטובר, שנת 1961, היא ממשיכת דרכה של אמנת ברן. האמנה מרחיבה את ההגנה מכותב של יצירה ליוצריו ובעליו של ייצוג גשמי שלה כקניין רוחני.
על יישום האמנה אחראי ארגון הקניין הרוחני העולמי (WIPO) יחד עם ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) ואונסק"ו. האמנה ייסדה ועדה בין-ממשלתית שמטרתה לטפל בכל השאלות הנוגעות לאמנה. החברות פתוחה לחברות באמנת ברן או באמנת זכויות היוצרים האוניברסאלית. כל מסמך המצריך אשרור הנוגע להסכם יש להגיש למנהל הכללי של WIPO, ארגון הקניין הרוחני העולמי.
אמנת רומא הייתה המענה להופעתן של טכנולוגיות חדשות דוגמת קלטות השמע שאפשרו העתקה מהירה, קלה וזולה. היא מספקת כיסוי לנושא זכויות היוצרים בעידן של התקדמות טכנולוגית בשלושה אופנים: 1. הגנה על אומנים מפני ביצוע פעולות שלא נתנו להן את הסכמתם (הקלטה, שידור, הפצה ללא הסכמתם או למטרה שלא נתנו לה את הסכמתם).
2. יוצריהם של פונוגרמים קיבלו את הזכות לאשר או לאסור שכפול ישיר או עקיף של הפונוגרם (ב"פונוגרם" הכוונה היא לפיקסציה שמיעתית בכל צורותיה).
3. ארגוני שידור מחזיקים בזכות על תשדיריהם (ויכולים לאשר או לאסור שידור שלהם, שכפול, הקלטה או שידור בתשלום או גביית דמי כניסה למקום בו מוקרן השידור).
על ההגנה שמעניקה האמנה להימשך לפחות 20 שנים כשהחישוב נעשה מסוף השנה בה: בוצעה פיקסציה של הפונוגרם או, התרחשה ההופעה (להופעות שאינן כלולות בהגדרת הפונוגרם) או, התרחש השידור.
אמנת סינגפור לחוק סימני המסחר (2006)
נחתמה ב28 למרץ שנת 2006 בסינגפור.
מטרת האמנה היא לספק מסגרת בינלאומית, חדשנית ודינמית ליצירת הרמוניה בין הליכי הרישום של סימני מסחר. במסגרת האמנה הוקמה אסיפה המורכבת מהמדינות החברות ומטרתה, בין השאר, פיקוח על יישום האמנה. אמנת סינגפור כוללת הוראות לרישום רישיונות לסימני מסחר ומציבה רף מקסימאלי של דרישות לבקשות לרישום, תיקון או ביטול של רשומה או רישיון.
כל מסמך המצריך אשרור הנוגע להסכם יש להגיש למנהל הכללי של WIPO, ארגון הקניין הרוחני העולמי.
בהשוואה לאמנת חוק סימני המסחר 1994(TLT), אמנת סינגפור 2006 נוגעת לפיתוחים חדשים בתחום טכנולוגיות התקשורת. כמו כן, אמנת סינגפור ישימה עבור כל סוגי הסימנים אותם ניתן לרשום במסגרת החוק של הצד עורך ההסכם. אותו צד רשאי לבחור את אופי התקשורת והדבר כולל תקשורת בדרך אמצעים אלקטרוניים ובאמצעות טפסים אלקטרוניים.
בנוסף, הוצגו הקלות והתניות הנוגעות לרישום רישיונות לסימני מסחר. קיימות הנחיות נוספות הקרובות מאוד להנחיות באמנת TLT אך יש לזכור ששתי האמנות נפרדות זו מזו.
במסגרת אמנה זו, זו הפעם הראשונה בה מכירים במובהק בסימנים לא מסורתיים (כגון סימנים תלת-מימדים, הולוגרמות וסימנים בלתי נראים כדוגמת ריח או צליל).
האמנה גם מספקת הקלות למקרה בו מגיש הבקשה עבר את מסגרת הזמן המותרת לביצוע הליכים מול המשרד.
לעמוד המאמר הראשי לחץ על הקישור –> פטנטים
לעמוד הבא לחץ על הקישור –> משרד עורכי פטנטים