אמנת חוק הפטנטים (2000)
אמנת חוק הפטנטים היא הסכם רב צדדי עליו חתמו 53 מדינות בתאריך ה1 ביוני שנת 2000 בג'נבה שוויץ וכן ארגון הפטנטים העולמי. האמנה פתוחה לכל המדינות החברות בWIPO (ארגון הקניין הרוחני העולמי) או באמנת פריז להגנה על קניין תעשייתי, כמו גם בפני מספר ארגונים בינלאומיים. כל מסמך המצריך אשרור הנוגע להסכם יש להגיש למנהל הכללי של WIPO, ארגון הקניין הרוחני העולמי.
מטרתה של האמנה היא הפשטה ויישור קו בין הליכי בקשות פטנטים לאומיות ואזוריות ובכך התאמת הליכים אלה כך שיהיו "ידידותיים יותר למשתמש".
הדרישות לקבלת תאריך בכורה עברו תקנון במטרה לצמצם את הפסד תאריך הבכורה. הדרישה מכל משרד בו מתבצעת ההגשה מתחלקת ל-3: – ציון כלשהו המעיד על כך שהאלמנטים שהתקבלו ע"י המשרד מיועדים להגשה לבקשה לרישום פטנט.
– ציון כלשהו שיאפשר למשרד לזהות או ליצור קשר עם מבקש הבקשה.
– חלק המתאר את ההמצאה.
שינויים נוספים שנעשו הם תקנון הטפסים באופן שיהיה מקובל על משרדי כל החברות באמנה וכן שינוי תוכן בקשת הPCT ובייחוד של טופס הבקשה של שלב הPCT תוך ציון כי יש לנהוג בטופס בקשת הPCT כדרך שנוהגים בבקשה לאומית. הדבר נועד להפחית פערים פרוצדורלים בין המערכות האזוריות, הלאומיות והבין לאומיות.
הליכים מסוימים מול משרדי הפטנטים המקומיים עברו הפשטה במטרה להפחית עלויות וכן ננקטו צעדים למניעת פגיעה לא מכוונת בזכויות עקב אי עמידה בנהלים או בהגבלות זמן.
אמנת הפונוגרם
האמנה, הידועה גם בשם אמנת הפונוגרם של ג'נבה, נחתמה בשנת 1971. הצורך באמנה זו נבע מהשימוש הגדל והולך בקלטות שמע שהיו זולות בהרבה מתקליטי הויניל וקלות להעתקה.
האמנה מחייבת כל מדינה חברה לספק הגנה למפיק הפונוגרם בידה והוא אזרח של אחת המדינות החברות. ההגנה היא מהעתקה, ייבוא במטרת הפצה בציבור ומהפצה של העתקים לציבור ללא הסכמה מצד מפיק הפונוגרם.
ב"פונוגרם" הכוונה היא לפיקסציה שמיעתית בלבד (ההגדרה אינה כוללת קלטות וידאו או פסקול של סרט) בכל צורותיה. משך ההגנה חייב להיות לפחות 20 שנים מרגע הפיקסציה או מרגע הפרסום הראשוני של הפונוגרם. מדינות מסויימות מאריכות את תקופת ההגנה עד ל50 שנים.
האמנה לא מורה על הקמת איגוד או גוף מפקח או תקציב והוא פתוח לכל מדינה החברה באו"ם או כל אחת מהסוכנויות המתמחות שנמצאות ביחסים עם האו"ם.
כל מסמך המצריך אשרור הנוגע להסכם יש להגיש למנהל הכללי של WIPO, ארגון הקניין הרוחני העולמי.
לעמוד המאמר הראשי לחץ על הקישור –> פטנטים
לעמוד הבא לחץ על הקישור –> משרד עורכי פטנטים