ראש משרד הפטנטים האמריקאי (Director of the U.S. Patent and Trademark Office), אנדריי לנצ'ו נכנס לתפקידו בפברואר שנה שעברה והצהיר כי הוא מעוניין "לעשות סדר" בכללי הכשירות לרישום פטנט מאחר ויש קושי משמעותי ביכולת לצפות אם עניין כזה או אחר יחשב ככשיר לרישום או לא.
ב-7 בינואר 2019 הופצו כללי הבחינה החדשים (2019 Revised Patent Subject Matter Eligibility Guidance) אשר מסבירים לבוחני הפטנטים ולעוסקים בתחום כיצד יש לנתח את הזכאות לרישום פטנט, בייחוד ביחס לסעיף 101 של הקוד הפדראלי 35 (עליו מבוססים, בין היתר, פסקי דין "אליס").
וכך, בתוך שבועיים הפיקה ערכאת הערעורים החלטות שהופכות את הסירוב שנתנו בוחני הפטנטים במשרד הפטנטים האמריקאי תוך שההחלטות מקבלות לרישום פטנטים אשר סורבו מכח סעיף 101.
בתיק Fanaru, חברת מייקרוסופט הגישה בקשה לרישום פטנט תוכנה בנוגע ל-"Extensibility Model For Usage Analytics Used With A System" (איסוף ואגירת מידע על שימוש באתר חיפוש, לדוגמא).
בתיק זה, מייקרוסופט התגברה על הסתייגויות לרישום שהעלה הבוחן והוא קיבל את הבקשה לרישום. בזמן ההמתנה הפרוצדוראלי ניתנה החלטת בית המשפט העליון בארה"ב בעניין אליס (ALICE CORP) בנוגע לפטנטים על תוכנה / פטנט על אפליקציה והחלטה זו גרמה לבוחן לחזור בו מהקיבול ולסרב לרשום את בקשת הפטנט!
מייקרוסופט ערערה על ההחלטה לערכאת הערעורים (PTAB) ולמזלה, העניין נדון על ידי הערכאה לאחר קבלת כללי הבחינה החדשים.
ב-22 בינואר 2019 קיבלו שלושת שופטי הPTAB את הערעור של מייקרוסופט, הפכו את החלטת הבוחן וקיבלו את בקשת הפטנט לרישום.
את הנימוקים להחלטה ביססו השופטים על הכללים החדשים לבחינה תוך שהם מציינים כי השינויים בכללים הם שהובילו לקיבול.