המחוקק באוסטרליה, מלבד לשנות את הליכי הבחינה באוסטרליה, ולמעשה להעלות את הרף לגבול העליון (ראה מאמר נפרד), משנה באותה ההזדמנות גם את ההליכים הקשורים לבחינה של בקשות סימן מסחר החל מיום 15/4/2013.
אנו נסקור בקצרה את השינויים המשמעותיים ביותר:
א. התקופה להתנגדויות מתקצרת מ- 3 חודשים ל2 חודשים (חודשיים) בלבד:
כל סימן שיתקבל לרישום ע"י הבוחן לאחר התאריך הנ"ל, יזכה להתפרסם להתנגדויות לתקופה בת חודשיים ימים בלבד. ההתנגדות תעשה בשני שלבים עיקריים –
ראשית, כל צד ג' המעוניין להתנגד לבקשת סימן מסחר שהתפרסמה באוסטרליה, יצטרך להגיש תוך חודש ימים בלבד הודעה על כוונתו להתנגד לבקשה שפורסמה. לאחר מכן, המתנגד יצטרך גם להגיש תצהיר ובו יסביר על בסיס אילו עילות משפטיות ביסס את התנגדותו. אם תצהיר זה אינו מוגש, לרשם הזכות להתעלם מההתנגדות שהוגשה.
ב. דרישה חדשה – על מבקש בקשת סימן מסחר החובה להגיש הודעה על כוונתו להתגונן:
כאשר מוגשת הודעת התנגדות לבקשת סימן מסחר, על המבקש להגיש הודעה על כוונתו להתגונן תוך חודש ימים בלבד מהיום בו המתנגד הגיש את תצהירו לביסוס העילה להתנגדות. הסנקציה במקרה והמבקש אינו מגיש הודעתו על כוונתו להתגונן היא חמורה מאוד – הרשם ידחה את הבקשה!
ג. לוחות זמנים להגשת ראיות:
התקופה להגשת ראיות כתמיכה וראיות כתשובה נותרת 3 חודשים (לטובת המתנגד), אך התקופה להגשת ראיות כמענה לראיות התמיכה מתקצרת מ- 3 חודשים לחודשיים בלבד (לרעת המבקש). כמו כן, נראה כי יהיה קשה הרבה יותר לבקש הארכת מועד לגבי הגשת ראיות תחת הכללים החדשים כך שעל הצדדים להיערך כמה שיותר מהר להגשת הראיות.
ד. תקופת הצינון – COOLING OFF PERIOD:
בכל התנגדות לרישום סימן מסחר שתוגש לאחר התאריך הנ"ל, רשם סימני המסחר ישהה את ההתנגדות לתקופה יחידה בת 6 חודשים, בה הצדדים יצטרכו להגיע להסכמה כלשהי בעניין רישום הסימן. תקופת הצינון טובה לצדדים, שכן במקום ללכת להליך משפטי העולה הון רב, יכולים הם להגיע לפשרה בינהם מבלי להיכנס להוצאות ההתדיינות בבית המשפט.
לאור השינויים הללו, נראה כי רשות הפטנטים וסימני המסחר באוסטרליה מקשיחה עמדותיה, אך גם מאמצת את "תקופת הצינון" המגיעה הישר מאירופה, וזאת על מנת לייתר הליכים ארוכים שיכולים להסתיים בהסכמה בין הצדדים.
אם הגשתם בקשת סימן מסחר באוסטרליה, או כל מדינה אחרת, משרדנו ישמח לסייע בהליכים המשפטיים ובמשא ומתן להגשת סימנכם.